(vissza a főoldalra) - Gyermekmédia
pet sound

Média a gyermekekért díj

CIM-CIM-CIMBORA | 2010. szeptember 03.

Hol volt, hol nem volt volt egyszer egy kedves öreg úr, BENEDEK ELEKnek hívták, aki nagyon szerette a gyerekeket. Erdély egyik legszebb pontján, Kisbaconban élt, meséket, mondákat írt, s gondolt egyet, s kitalálta, hogy újságot is szerkeszt a legifjabb olvasó jelőlteknek, hátha még nagyobb kedvet csinál az olvasáshoz.

Az újságot CIMBORÁNAK nevezte el, s megkereste a legjobb magyar írókat, költôket, hogy írjanak a Cimborába, ami aztán az egyik legsikeresebb, legkedveltebb gyereklap lett, nemcsak Erdélyben, hanem Magyarországon is.   

Ez az újság a televíziós CIMBORA őse, ez adta az ötletet a 70-es években, amikor a televíziós gyermekműsor megszületett.

Tőbb száz műsort őriz az Archívum, riportok készültek a leghíresebb írókkal, kőltôkkel, képzôművészekkel, és híres színészekkel dolgoztuk fel a magyar irodalom legszebb írásait, regény és novellarészletek, versek, megzenésített versek szórakoztatták hétről hétre a gyerekeket. 
A képen: Gádor Tamás (az Egyesület alelnöke, dizájner, egykori gyermekriporter) adja át a Média a Gyermekekért díjat a Cimbora műsornak, É Szabó Mártának.

Címkék: cimbora | média | díj

« vissza
Magnet Bank