(vissza a főoldalra) - Gyermekmédia
pet sound

Sajtóvisszhang

A gyermekmédia újjászületése | 2008. május 05.

A gyermekmédia újjászületését tűzték ki célul a Magyar Rádió egykori Riporterőrsének tagjai, az egykori gyerekrádiósok. Többségük nyolc-tízévesen, a hetvenes-nyolcvanas években került először mikrofonközelbe, közülük az első évfolyamba tartozók csak előre írt szöveget olvashattak fel - akárcsak bárki más azidőtájt.

A világra nyitott és talpraesett gyerekeket elsőként a hazai gyerekrádiózás egyik megalapítója és élete végéig támogatója, Vajek Róbert szervezte közösségbe. Őrá és még másokra, többek között Szabó Évára, a legendás Nyitnikék és egyéb színvonalas gyerekműsor szerkesztőjére is emlékeznek május 10-én délután a Magyar Rádió Pagodájában, a 23. stúdiójában és a Márványteremben.

Meghívást kaptak a Riprterőrs egykori vezetői és tagjai, a gyerekek felnőtt irányítói, a nyomtatott sajtó és a televízió gyerekműsorainak húsz-harminc évvel ezelőtti szerkesztői, többek között: Berkes Péter, Csukás István, É. Szabó Márta, Martos Eta, Takács Vera.
Az alapítók díjakat hoztak létre, elismerve érdemeiket és szakmai-emberi tevékenységüket a gyerekeknek szóló színvonalas munkájukért. Az alapítók a díjakkal a mai magyar médiavilágból hiányzó, a gyerekek értékrendjét pozitívan alakító rádiós és televíziós műsorok, gyerekeknek szóló újságok szükségességére is fel kívánják hívni a figyelmet.

Forrás: nol.hu

 

Címkék: gyermekmédia

« vissza
Magnet Bank