(vissza a főoldalra) - Gyermekmédia
pet sound

Célkitűzések

A fő célja a Gyermekmédia Egyesületnek, hogy támogatással, partnerek összehozásával, programok szervezésével, lobbizással olyan gyermekeknek/gyermekekről szóló televíziós, rádiós műsorok készüljenek, melyek valódi kulturális és morális értéket képviselnek.

Szeretné az Egyesület elérni a gyerekeknek készülő, külföldről beáramló 'médiaszemét' nagyarányú csökkentését, a bemutatott műsorok minőségellenőrzését és főként a hazai gyártás megerősödését.

A Gyermekmédia Egyesület elsősorban a 6-18 éves korosztályt kívánja képviselni és segíteni számukra az eligazodást a média világában.

Meggyőződésünk, hogy érdemes a célcsoport-korosztályoknak lényegesen több lehetőséget nyújtani, hogy ötleteiket megvalósíthassák, fantáziájukat kiteljesíthessék, fejlesszék, tehetségüket megmutathassák. Ezen a téren a média nagyon jó és fejlesztő, nevelő hatású eszköz lehet, miközben rosszul használva a felnövekvő korosztályt elbutíthatja, ellustíthatja, oka lehet komoly egészségkárosodásnak (elhízás, szemromlás stb...), és pszichés problémáknak is. 

Összefoglalva a célunk, hogy a felnőtt társadalom szülő és médiakészítő tagjai egyaránt átérezzék a felelősségüket a gyermekmédia készítés és fogyasztás terén, és helyes, a mainál lényegesen igényesebb irányba terelődjön a gyerekek médiahasználati szokásrendszere.

A célok elérése érdekében, a gyermekmédia presztízsének növelése céljából három új, évente kiosztandó gyermekmédiát is létrehívott az egyesület.

Az alapítók a díjakkal a mai magyar médiavilágból hiányzó, a gyerekek értékrendjét pozitívan alakító rádiós és televíziós műsorok, gyerekeknek szóló újságok szükségességére is fel kívánják hívni a figyelmet.

Tevékenység:
  • Díjazás, a szakma és a gyermekek véleményének megfogalmazása
  • Programok, rendezvények, tudományos programok szervezése
  • Partnerségek kialakítása, társszakmákkal együttműkődés kialakítása
  • Tehetségkondozás, képességfejlesztés a média eszkőzeivel
  • Kőrnyezettudatos, kreatív, innovatív pedagógia támogatása
  • Ismeretterjesztés, értékteremtő médiatevékenységek támogatása
  • Hátrányos helyzetű gyerekek/fiatalok támogatása
  • Karitatív tevékenységek
  • Egyéb

The major goal of the Children's Media Association is to make such TV and radio programmes, which may positively affect the children's mentality and ethos. Moreover we consider the assurance of the quality of media products created for children substantial.

The Association intends to organize several activities for the kindergarten and grand school age group. We wish to give free vent to children's fantasy, imagination and creativity, since these typical childlike characteristics are real treasures, and which ones can't take wing by the passive, predetermined and inactivity triggering programmes.

Címkék: média | gyermek
Magnet Bank