(vissza a főoldalra) - Gyermekmédia
pet sound

Boldog, Boldog, Boldog Születésnapot Halász Judit!

Halász Judit születésnapjának előéjszakáján dekorálunk kepgaléria
A Gyermekmédia Egyesület szervezésében születésnapi partin köszöntik a gyerekek Halász Juditot az Európa hajón. 2008 október 18.-án 10 órától

Forgatókönyvíró és rendező: Takács Vera Gyártásvezető, szervező: Steinhauser Andrea Dekoráció: Gádor Tamás (design), Dely Szilvia, Éder Emese, Lelkes Annamária, Selb Edina

Eddig - évtizedeken át - Halász Judit adott a gyerekeknek ajándékot azzal, hogy első 14 évünk legszebb énekeinek egy részét tőle kaptuk. Most a gyerekek ajándékozzák meg ŐT rövid és szívből jövő műsorukkal.

Beszámoló az eseményről:

Október 18. -án a Gyermekmédia Egyesület rendezésében kedves születésnapi parti zajlott az Európa hajón.

Halász Juditot köszöntötték a gyerekek.

Ezzel párhuzamosan felnőtt tanácskozás is zajlott, szó szerint a gyerekek feje felett, ahol felelős felnőttek próbáltak megegyezni arról, mit is kellene tenni, hogy a médiában több gyerekeknek szóló valódi érték, több arra érdemes gyerek, és több a gyerekek érdekeit védő műsor jelenjen meg.

Ma, amikor a legnépszerűbb gyerek a 'kis Lüszi' aki, ki tudja hogyan keveredett a pillanat sztárok közé, sok felemelőt nem hallottuk a tanácskozás résztvevőitől, de a tanácskozás végén, már nem hivatalos körülmények között abban megegyeztek, hogy nem szabad másokra, hivatalokra, politikára várni, felelőssé lehet tenni elkent pályázatokat, furán elosztott pénzeket, felelőtlen média vezetőket, de aki tudja, tegye a dolgát a maga területén. Éppen a Gyerekszínházi Portál kapcsán hangzott el példaként, hogy lám a gyerekszínházi területen semmi pénzből, lelkes alkotó művészek szenvedélyéből mennyi érték születik.

Nem vádolnak, nem várnak, teszik a dolgukat. Mindig elfelejtjük, hogy a médián kívül is van világ. Azért jó lenne, ha ez a világ beköltözne a médiába is.



Egy kislány írta a Gyermekmédia Hajóról:

A Gyermekmédia Egyesület rendezett Halász Judit szülinapjára egy zsúrt. Egy hajón tartottuk, ez volt a Gyermekmédia Hajó.

Apukámmal és a bátyámmal mi kísértük a bulira Judit nénit. A kocsiban beszélgethettünk is Vele egy kicsit, nem is tudtam, hogy lovagolt, és bajnok is lett fiatal korában.

Judit néni nagyon kedves.

Remélem tetszett neki a műsor, amit a gyerekek előadtak neki. Én úgy láttam, hogy egy kicsit el is érzékenyült. A végén ő is feljött a színpadra, és velünk énekelt, hogy örüljünk.

Fönt az emeleten volt a születésnapi torta. Judit néni tortáján egy nagy marcipán ló volt, ami nekem nagyon tetszett, mert én is szeretek lovagolni.

Mikor véget ért az ünneplés fogtuk a sok ajándékot, - mert a gyerekektől ajándékot is kapott - és visszaültünk a lufikkal feldíszített autóba, hogy hazakísérjük.

Útközben nagyon jó volt a hangulat. Mikor odaértünk a házukhoz, segítettünk bevinni a sok ajándékot. A falakon rengeteg arany- és platinalemez lógott. Judit nénitől kaptunk ajándékba egy cédét, nagyon kedves dolgokat írt rá nekünk.

Remélem a többi gyerek is örült, nemcsak azért örülhettek, mert felköszönthették Judit nénit, hanem mert még ajándékokat is kaptak, hogy ne üres kézzel menjenek haza.

Remélem mindenki jól érezte magát, én nagyon örülök, hogy részt vehettem ezen a szuper szülinapi bulin!

Mézes Hanga
9 éves

Címkék: gyermek | média | gyermekmédia | egyesület
Magnet Bank